האם ידעתם שמושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה הוא חידוש שוודי?
מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה הומצא בשנות ה-60 והוא אחת הסיבות לכך ששוודיה היא המדינה הטובה בעולם בהגנה על ילדים בתאונות דרכים.
מחקרים שונים המבוססים על תאונות אמיתיות מראים כי הסיכון למוות או לפציעה חמורה בתאונה עולה פי 5 בערך עבור ילדים הנוסעים במושבי בטיחות הפונים קדימה – עם כיוון הנסיעה, בהשוואה לילדים הנוסעים במושבי בטיחות הפונים לאחור – נגד כיוון הנסיעה.
כאשר בוחנים את הסטטיסטיקות של תאונות בשוודיה ומשווים את המספרים ממדינות אחרות, ניתן לראות שבמדינות בהן משתמשים במושבי בטיחות הפונים קדימה מגיל שנה, הפציעה של ילדים עולה פי ארבעה, מגיל 0 ועד שנה.
בשוודיה, אנו מתחילים לראות עלייה בשכיחות הפציעות, בגילאי 3-4, מכיוון שזה הזמן שבו הורים שוודים מתחילים להושיב את ילדיהם במכונית כשהם פונים קדימה – עם כיוון הנסיעה. העלייה בפציעות אינה קשה כל כך מכיוון שצוואר הילדים מפותח וחזק יותר מאשר כשהם צעירים יותר.
25% ממשקל גופו של תינוק בן תשעה חודשים נמצא בראש, בהשוואה למבוגר שרק 6% ממשקל גופו נמצא בראש.

ילדים אינם מיניאטורה של מבוגר. ראשם של הילדים גדול וכבד מאוד בהשוואה לגופם, והשרירים והרצועות בצווארם אינם מפותחים במלואם.
בתאונה חזיתית, שהיא סוג התאונה הנפוץ ביותר, הסיכון לנזקים עצומים בצוואר ולמוות עולה אם הילדים נוסעים במושב בטיחות עם כיוון הנסיעה. הפגיעה בראש, בצוואר ובגב נמוכה משמעותית במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה. הסיבה לכך היא שמושבי בטיחות נגד כיוון הנסיעה מספקים תמיכה טובה יותר לראש ולצוואר כאשר הראש והגוף מואטים בו זמנית(ע"י הכוחות הפועלים בזמן תאונה).
כאשר יושבים במושב בטיחות הפונה קדימה – עם כיוון הנסיעה, פלג הגוף העליון מושלך ברגע התאונה עד שחגורת הבטיחות עוצרת את המהירות,
אך הראש ממשיך קדימה באותה מהירות שהייתה למכונית לפני התאונה ואז עומס רב פועל על הצוואר כדי לעצור את תנועת הרא
